Een bereikbaar en leefbaar Schiphol-gebied door slimmer, flexibeler en duurzamer te reizen

Het Mobility Network Schiphol

Het Mobility Network Schiphol

Het Mobility Network Schiphol brengt bedrijven uit de Groot Schiphol-regio samen die voor dezelfde uitdagingen gaan: de organisatie verduurzamen en daarmee de regio beter bereikbaar houden. Samen kom je tot meer inspiratie en motivatie om medewerkers te activeren om duurzamer te reizen.

Een netwerk waar je op kan bouwen

Groot Schiphol Bereikbaar organiseert bijeenkomsten, lunchsessies en een jaarlijkse safari langs voorbeeldprojecten in het land voor leden van het Mobility Network Schiphol. Zo bouw je aan een waardevol netwerk waarbij kennisdeling centraal staat. Ook krijg je begeleiding van experts voor een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid.

Meld je aan voor onze verzendlijst!

Meld je nu aan voor onze verzendlijst, en ontvang uitnodigingen voor volgende activiteiten direct in je mailbox.

Wat zijn de voordelen

  • Blijf op de hoogte van actualiteiten, regelgeving en trends
  • Krijg advies van experts op het gebied van nieuwe mobiliteit en flexibele reisoplossingen en lessen uit voorbeeldprojecten.
  • Ook vind je inspiratie bij andere organisaties en ga samen aan de slag met de opgaven waar we allemaal voor staan. Leer van elkaar!

Lees hieronder meer over onze activiteiten en deelname. 

Activiteiten van het Netwerk

De Burendag 2022

Eén van onze activiteiten was de Burendag. De Groot Schiphol-regio wordt leefbaarder, veiliger en beter bereikbaar als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de regio. Op deze burendag willen wij zoveel mogelijk werkgevers met elkaar in contact brengen en inspireren met tips van experts en verhalen uit de praktijk.

Afgelopen 27 september organiseerden we de Burendag, om bedrijven in het Groot Schiphol gebied kennis met elkaar te laten maken. Ook gaven we de laatste update van trends in de duurzame mobiliteit, waar werkgevers rekening mee moeten houden. Sprekers op het gebied van gedragsverandering, duurzaam ondernemen en community building gaven tips & tricks. Bedrijf ALD Automotive presenteerde hun aanpak om te komen tot een duurzaam mobiliteitsbeleid. 

Deze Burendag is een initiatief van Groot Schiphol Bereikbaar, in samenwerking met goinGDutch, Schiphol parkmanagement en Breikers. Afgeleid van de officiële en bekende Burendag van Douwe Egberts (wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd). Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor én met elkaar voor de buurt.

Op Safari in de regio: leer van andere organisaties

Kom gluren bij de buren! Groot Schiphol Bereikbaar organiseert elk jaar een safari door de regio. De safari is een leerzame en unieke reis voor iedereen die aan de slag wil met mobiliteit in de eigen organisatie. Dit gratis middagprogramma brengt deelnemers langs verschillende bedrijven. Kom oog in oog te staan met werkgevers die zijn gestart met de implementatie van flexibel werken & slim reizen, een mobiliteitstraject al hebben afgerond of juist aan het begin staan. In 30 tot 60 minuten vertellen zij wat hun learnings zijn. Deelnemers wandelen, fietsen of gaan met de shuttle langs de bedrijven. Aan het einde van de safari hopen wij dat deelnemers voldoende inspiratie, best practices en nieuwe kennis hebben opgedaan. Ook wordt hiermee samenwerking in de regio gestimuleerd. Een mobiliteitsexpert neemt de deelnemers op reis langs de bedrijven. Er is plek voor een maximaal aantal deelnemers. Let op: elke safari is uniek, dus mis het niet. Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Mobility Network Schiphol om zo op de hoogte te blijven van de activiteiten die worden georganiseerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief