Magazine

Groot Schiphol Bereikbaar Mobiliteitsmagazine!

De eerste editie van het Groot Schiphol Bereikbaar Mobiliteitsmagazine! Het thema van dit nummer is Spreiden & Mijden: het helpt werkgevers aan een flinke dosis inspiratie om ook in het najaar aan de slag te gaan met mobiliteit.

In dit nummer:

  • De psychologie van anders reizen en werken
  • Yos Hopman (beleidsmaker) van Gemeente Haarlemmermeer over hoe zij haar werknemers stimuleert om hun woon-werkverkeer te duurzamen.
  • Onderzoek onder forenzen: zijn ze bereid om buiten de spits te reizen?  
  • Verhuizing wordt verandermoment voor Studio Anneloes
  • Tips van onze mobiliteitsexperts: hoe kunnen ze jou helpen?

Onderzoeken naar reismotieven forenzen

Het gebied rond Groot-Schiphol is één van de drukste gebieden in Nederland. Behalve vliegpassagiers, vrachtrijders en passerende forenzen komen er iedere dag ongeveer 100.000 mensen voor hun werk naar het gebied. Er wordt veel gedaan om de hyperspits te mijden. Groot Schiphol Bereikbaar heeft samen met MarketResponse onderzoek gedaan naar de motivatie van de Nederlandse forens: waarom blijven sommige forenzen trouw aan het openbaar vervoer, terwijl andere forenzen is overgestapt op de fiets? Het onderzoek geeft aan dat er vier leefwerelden zijn die bepalen hoe je nadenkt over mobiliteit. Per leefwereld zijn er duidelijke verschillen in: de motieven voor vervoerskeuze maar ook de voorkeuren voor vormen van mobiliteit. Het onderzoek helpt om communicatie, beleid en acties beter aan te laten sluiten bij de motivatie. Voor de één is duurzaamheid een belangrijke overweging om in beweging te komen, voor de ander gaat het om snelheid.

Mobility Summer School kennisvideo's

Aankondiging Mobility Summer School

Deze zomer delen wij een reeks korte kennisvideo’s over verschillende mobiliteitsthema’s! Voor een dosis inspiratie. En om na de vakantieperiode met een frisse blik aan de slag te gaan met mobiliteit.

Mobility Summer School | Ruud de Groot over C02-rapportage​

Januari 2023 gaat het Ontwerpbesluit C02-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit naar verwachting in. Wat is het precies? En hoe bereid je je hier goed op voor als organisatie? In deze video zet mobiliteitsexpert Ruud het voor je op een rij (Let op! De regeling is uitgesteld en gaat in vanaf 1 juli 2023).

Mobility Summer School | Tanja van Kooten over gedrag en mobiliteit

De bus of de auto? Thuiswerken of naar kantoor? Allemaal vormen van gedrag. In deze video legt gedragsdeskundige Tanja van Kooten uit hoe je gedrag kunt beïnvloeden.

Mobility Summer School | Bastiaan Bretveld over de postcodescan

Waar liggen de grootste kansen voor jouw organisatie bij het opstellen van een mobiliteitsbeleid? In deze video legt mobiliteitsexpert Bastiaan Bretveld uit hoe een postcodescan helder inzicht geeft in wat het beste werkt voor jouw organisatie. 

Mobility Summer School | Ruud de Groot over samen werken aan bereikbaarheid

Hoe kun je handig samenwerken in de mobiliteitstransitie? Met organisaties die voor dezelfde uitdagingen staan als jij? In deze video vertelt mobiliteitsexpert Ruud hoe we ondersteunen in het vinden van gezamenlijke oplossingen voor een betere bereikbaarheid.

Mobility Summer School | Bastiaan Bretveld over deelvervoer

De inzet van deelmobiliteit levert vele voordelen op voor werkgevers én werknemers. In deze video vertelt mobiliteitsexpert Bastiaan hoe je als organisatie slim gebruik maakt van deelauto’s en deelfietsen.

Webinars

Webinar Gedragsverandering

Mobiliteitskeuzes zijn een vorm van gedrag. Hoe zorg je dat medewerkers duurzame keuzes maken? In dit webinar vertelt gedragsexpert Tanja hoe je dit aanpakt. Met interessante praktijkcases van Abbvie en gemeente Haarlemmermeer.

Webinar Elektrisch Vervoer in logistiek

We duiken in de wereld van Elektrisch Vervoer in de logistiek. Waar moet je aan denken als je je wagenpark wilt eletrificeren? Lamme Textile Management vertelt hoe zij het aanpakten.

Webinar Fietsstimulering

In dit webinar nemen we je mee in het thema fietsstimulering. Hoe krijg je jouw medewerkers op de fiets? Met een interessante praktijkcase van de Politie Nederland.

Webinar Flexibel Mobiliteitsbeleid

Het inrichten van je mobiliteitsbeleid gaat over meer dan een goede reiskosten- of thuiswerkvergoeding. Waar begin je? En waar moet je aan denken. Ruud neemt je stap voor stap mee. Met een praktijkcase van de ANWB.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief