27 September Burendag Groot Schiphol: Meet your neighbours

Hoe goed ken jij je buren? En weet jij wat zij doen voor een bereikbaar Groot Schiphol? Kom 27 september 2022 van 12:00 tot 14:00 uur naar de Burendag Groot Schiphol Bereikbaar en ontmoet je buren bij een smakelijke lunch. Vier inspirerende MobiliteitsTalks, pop-up demo’s en de laatste mobiliteitstrends staan garant voor een frisse doorstart. (gratis deelname)

Samen voor een bereikbare regio

Groot Schiphol wordt leefbaarder, veiliger en beter bereikbaar als buren zich samen inzetten voor de regio.

Programma Burendag, 12:00  – 14:00 uur

  • Opening door wethouder Marja Ruigrok
  • Trends in duurzame mobiliteit door Trendanalist Marc van der Seijs
  • 4 x 15 minuten MobiliteitsTalks:

  • Eerste hulp bij gedragsverandering: Gedragspsycholoog Chantal van der Leest vertelt over hoe je vastgeroeste gewoontes zoals reisgedrag doorbreekt. Bekend van Quest. Maar ze zet je ook aan het denken over je eigen onlogische brein. Ze schrijft wekelijks een column over denkfouten in het Algemeen Dagblad, en verschijnt ook regelmatig in de Quest Psychologie en Psychologie Magazine. 
  • Community building & duurzaam ondernemen: Jonathan Karpathios is mede-eigenaar van de Farm Kitchen, gevestigd in Pharos. Hij gelooft in de kracht van elke regio en sterke lokale ecosystemen. Zijn droom: samen Haarlemmermeer laten uitgroeien tot een voorbeeldgebied in alle aspecten van circulariteit. Jonathan vertelt meer over zijn visie op community building en duurzaam ondernemen.

  • Multimodaal Toekomstbeeld Metropoolregio Amsterdam 2040: hoe houden we de metropoolregio aantrekkelijk en bereikbaar, door Samen Bouwen aan Bereikbaarheid. In het Multimodaal Toekomstbeeld MRA 2040 is door het ministerie Infrastructuur & Waterstaat, Vervoerregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland, ProRail en gemeente Amsterdam onderzocht welke opgave de verstedelijking in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) voor mobiliteit met zich meebrengt. Er komen meer woningen bij en de werkgelegenheid groeit maar er is ook de uitdaging om CO2-uitstoot te reduceren met 55% in 2030. Om de MRA aantrekkelijk en bereikbaar te houden moeten scherpe keuzes gemaakt worden door het Rijk en de regio. Samen Bouwen aan Bereikbaarheid vertelt meer de uitkomsten van het onderzoek.

  • Kijkje in de keuken ALD Automotive: Krijg een kijkje in de keuken bij ALD Automotive (een werkgever uit de Groot Schiphol-regio). Een inspirerend praktijkvoorbeeld dat laat zien hoe je als organisatie een mobiliteitsopgave aanpakt: van beleid tot uitvoering. 

 en… ontmoet je buren tijdens een lekkere, gezonde en lokale lunch

Bezoek ook onze informatiestands met een demo van de postcodescan, tips van de goinGDutch-fietsdeskundigen en advies van Groot Schiphol Bereikbaar-mobiliteitsexperts.

Je bent van harte welkom op 27 september

Aanmelden kan via www.grootschipholbereikbaar.nl/burendag.

Let op: er zijn maximaal 50 plekken.

Adres: Pharos, Mercuriusplein 1, 2132 HA Hoofddorp.

Deze Burendag is een initiatief van Groot Schiphol Bereikbaar. Afgeleid van de officiële en bekende Burendag van Douwe Egberts (wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd). Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor én met elkaar en voor de buurt.

Deel dit stuk

Meer nieuws

De Burendag 2023: Trends en beleid in duurzame mobiliteit

Maandag 25 september vond de Groot Schiphol Bereikbaar Burendag plaats in Pharos Hoofddorp. Het was een geslaagde dag waar de buren uit...

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief