Business Park Amsterdam Osdorp goes electric

Sinds begin mei kunnen medewerkers van Business Park Amsterdam Osdorp, een ontwikkeling van SADC, per directe elektrische pendelbus van het ov-knooppunt Schiphol tijdens de piekuren direct naar hun werk worden gebracht. Deze drie maanden durende pilot met een elektrische shuttlebus is in samenwerking met Groot Schiphol Bereikbaar en de bedrijven tot stand gekomen. Omdat de pilot vanuit het investeringsfonds/duurzaamheidsfonds van Business Park Amsterdam Osdorp wordt bekostigd, zijn er voor de medewerkers geen kosten aan het vervoer verbonden.

In het voortraject is onder alle medewerkers een enquête gehouden over de wensen van de medewerkers, zoals de route van de shuttlebus. Medewerkers bleken de voorkeur te hebben om op Schiphol Plaza opgehaald te worden. Een groot aantal bedrijven, zoals Corning, Brocacef, MNX en No-Excess hebben zich aangemeld voor de pilot.

De keuze voor elektrisch vervoer ligt voor de hand voor het business park dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Business Park Amsterdam Osdorp fase 2 wordt tot een van de meest duurzame en circulaire bedrijvenparken van ons land ontwikkeld. Duurzaamheid en circulair gebruik van materialen zijn daarbij de uitgangswaarden. De inrichting is volledig gebaseerd op de bestaande ecologie, waterhuishouding en bodemstructuur in het gebied.

Deel dit stuk

Meer nieuws

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief