Invoering van Omgevingswet vertraagd. Gevolgen voor Besluit CO2-reductie Werkgebonden Personenmobiliteit.

De invoering van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 januari 2024. Daarmee is ook het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit uitgesteld, omdat de wettelijke grondslag van het besluit gekoppeld is aan de Omgevingswet.

De regeling zal dus niet per 1 juli 2023 ingaan, maar per 1 januari 2024. Werkgevers met meer dan 100 werknemers moeten per 1 januari 2024 jaarlijks rapporteren over het woon-werkverkeer van hun werknemers (CO2-uitstoot: brandstof en kilometers). Deze datum lijkt nog ver weg, maar het is van belang om in het jaar 2023 de nodige acties te ondernemen om een geschikt mobiliteitsbeleid te hebben.

Wil jij meer weten over deze regeling? Klik dan hier.

Ben je opzoek naar advies bij het maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid? Wil je jouw medewerkers motiveren om anders te reizen naar werk? Groot Schiphol Bereikbaar helpt je hier graag bij. Neem contact op met onze mobiliteitsexpert voor een vrijblijvende afspraak:

Fons Dammers

E: fons.dammers@grootschipholbereikbaar.nl

Deel dit stuk

Meer nieuws

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief