Man die presenteert

Kom naar het Mobility Panel op 3 maart

Wist jij dat je per 1 januari 2023 de CO2-uitstoot van werknemers moet meten? Maar ja, hoe doe je dat? En hoe reduceer je de CO2-uitstoot van je werknemers? Meld je aan voor het Mobility Panel op 3 maart. Dan bespreken bedrijven zoals Young Capital, Samsung en Abbvie – onder begeleiding van een expert – de impact van de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. De regeling is vastgelegd in het Klimaatakkoord en geldt voor werkgevers met 100 of meer werknemers. 

Houd jij je binnen jouw organisatie in de regio Schiphol bezig met mobiliteit? Meld je aan voor de panelbijeenkomst op 3 maart van 12:00 tot 14:00 uur. Deelname is gratis, inclusief lunch. De bijeenkomst vindt plaats bij Pharos, naast station Hoofddorp. Aanmelden kan via info@grootschipholbereikbaar.nl

Wat is de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit?

Het kabinet wil dat werkgevers met honderd of meer personeelsleden gaan bijhouden hoeveel CO2 werknemers uitstoten bij het forenzen. Dit moet een klimaatwinst opleveren van een miljoen ton minder CO2-uitstoot in 2030. De CO2-meetplicht moest eigenlijk 1 januari 2022 ingaan. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verwacht nu dat dit per 1 januari 2023 het geval zal zijn.

In eerste instantie hoeven bedrijven de CO2-uitstoot van hun werknemers alleen nog maar te meten. Vanaf 2026 komt er mogelijk ook een limiet per werkgever voor de hoeveelheid broeikasgassen die hun werknemers uit mogen stoten bij zakelijke reizen en woon-werkverkeer.

Creatief aan de slag: wat gaan we doen 3 maart?

Onze mobiliteitsexperts vertellen je op 3 maart alles over de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit zodat je weet hoe je straks aan de slag moet. Maar we gaan ook met elkaar in gesprek over aspecten van de regeling. Een van de thema’s is: gedragsverandering van werknemers. De regeling stelt dat bedrijven ook de CO2-uitstoot moet terug dringen. Hoe krijg je forensen zo ver om anders te reizen? Samen met creatief facilitator Paul-Peter Fransen bedenken panelleden concrete handvaten.

Facilitator Paul-Peter Fransen

Creatief facilitator Paul-Peter Fransen daagt de panelleden uit om gezamenlijk met ideeën te komen. Dit doet hij met creatieve werkvormen, voorbeelden zijn Lego Serious Play, visualiseren, design thinking en deep democracy. Daarbij staat vaak centraal om anders denken en doen te stimuleren. Deze methodes zorgen ervoor dat iedereen actief betrokken wordt en er aan het eind van de sessie een concreet resultaat ligt.  

Wat is het Mobility Panel?

Groot Schiphol Bereikbaar organiseert elk kwartaal een panelgesprek voor werkgevers. Samen gaan jullie in gesprek over de ambities, uitdagingen en kansen op het gebied van mobiliteit in de regio Groot-Schiphol. Niet alleen bouw je zo aan een waardevol netwerk waarbij kennisdeling centraal staat. Ook krijg je begeleiding van experts waarmee jouw organisatie direct verder komt met de inrichting van een toekomstbestendig beleid. Elke sessie is opgebouwd rondom een ander thema. Er zijn geen verdere verplichtingen aan verbonden. Deelnemende bedrijven aan het panel: Samsung, Heineken, ALD Automotive, Intralox, Abbvie, Gemeente Haarlemmermeer, Young Capital, Kite Pharma, Schiphol en Omron.

Deel dit stuk

Meer nieuws

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief