Lunchsessie Besluit CO2-reductie

Maandag 26 juni 2023 vond de ‘lunchsessie Besluit CO2-reductie’ plaats in het Pharos in Hoofddorp. Deelnemers hebben meer informatie gekregen over het Besluit CO2-reductie voor werkgebonden personenmobiliteit dat per 1 januari 2024 ingaat. Was je er niet bij? Lees dan snel een korte samenvatting in dit artikel.

Lunch & learn  

Tijdens de lunch waren werkgevers van onder andere KLM, Samsung, Yamaha, Somfy, en  AbbVie aanwezig. Onze mobiliteitsexpert Ruud de Groot legde uit voor wie de regeling geldt en wat dit betekent voor werkgevers. Daarnaast werd verteld over hoe de rapportage in zijn werking gaat en hebben ze handvatten gekregen hoe ze als organisatie tijdig aan de slag moeten met de rapportage. Na afloop was er de mogelijkheid voor de deelnemers om vragen te stellen en elkaar beter te leren kennen. De deelnemers kwamen er op deze manier achter waar andere organisaties tegenaan lopen en hoe zij tegen deze regeling aankijken.   

Bekijk de presentatie hier terug  

 

Wist-je-dat  

   • De regeling heeft als doel om de CO2-uitstoot van zakelijke mobiliteit terug te dringen. Dit komt voort uit het Klimaatakkoord uit 2019  

    • De regeling geldt voor werkgevers met meer dan 100 werknemers en publieke rechtspersonen, zoals gemeenten, provincies en ministeries.   

    • Er is sprake van een werknemer wanneer de werkgever een persoon in dienst heeft met een contract dat 20 of meer uren betaald werk per maand garandeert. 

    • De rapportage gaat over alle werknemers; er is geen sprake van een opgave per werknemer. 

    • Jaarlijks moeten werkgevers voor 1 juli gegevens van het voorgaande jaar aanleveren over het aantal werknemers, het aantal gereisde kilometers, de gebruikte vervoermiddelen en de gebruikte brandstof.   

    

   Volg ons voor de laatste informatie  

   Groot Schiphol Bereikbaar blijft werkgevers voorzien met de laatste informatie over dit onderwerp via ons LinkedIn-kanaal. Zie onder dit artikel een downloadlink voor de handreiking en vind de tool voor rapportage hier ook.   

   Wil je als organisatie meer uitleg over deze regeling? Stuur een mail naar onze adviseur via: info@grootschipholbereikbaar.nl  

   ➡️Download hier de handreiking  

   ➡️Bekijk de tool voor rapportage hier via deze link  

   Deel dit stuk

   Meer nieuws

   Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

   De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
   Logo SADC

   Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

   Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

   Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

   Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief