Marisol Elisabeth

Meest duurzame business park van Europa

Groot Schiphol Bereikbaar ontwikkelt diverse collectieve mobiliteitsoplossingen in de Metropoolregio Amsterdam. Een van de business parks binnen de Metropoolregio die er met haar duurzaamheidsambitie uitspringt, is Schiphol Trade Park. Groot Schiphol Bereikbaar werkt samen met Marisol Elisabeth, gebiedsmanager van Schiphol Trade Park, aan duurzame mobiliteitsoplossingen, zoals een elektrische shuttle.

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te worden. Op het gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog, denk hierbij aan zichtbare duurzaamheidseisen zoals groene wanden, natuurinclusiviteit en biodiversiteit. Maar ook bereikbaarheid voor werknemers hoort hierbij. Marisol Elisabeth is gebiedsmanager van het park: “Als gebiedsmanagement helpen wij met het organiseren van deze bereikbaarheid”. 

Marisol Elisabeth, gebiedsmanager van Schiphol Trade Park
Marisol Elisabeth – Gebiedsmanager van Schiphol Trade Park

Ook de last-mile is nu elektrisch
“De laatste paar kilometers – van station tot werkadres – maken echt het verschil in de bereikbaarheid. Het pendelbusje dat al een tijd op en neer rijdt tussen bus- en treinstation Hoofddorp en de bedrijven op Schiphol Trade Park zorgt ervoor dat mensen met plezier het openbaar vervoer nemen. Weer of geen weer, het busje staat voor je klaar. Geen files, geen parkeerproblemen en je wordt voor de deur van de je werk afgezet. En sinds juni 2021 is die pendelbus ook nog eens 100% elektrisch.”

Uitdagingen als gebiedsmanager 

Marisol: “Als gebiedsmanager heb je naast de reguliere verantwoordelijkheden van een parkmanager zoals het zorgen voor het beheer en onderhoud, ook een belangrijke taak als aanjager van de modernisering en digitalisering van het business park. Ik houd mij daarom ook bezig met duurzaamheidsvraagstukken van het gebied en haar gebouwen. Een up-to-date digitale infrastructuur en een goed bereikbaar gebied zijn daar onderdeel van. Maar ook de waardegroei van bedrijfspanden moet duurzaam zijn.”

Betere bereikbaarheid door duurzaam gebiedsmanagement 
“We hebben hier op Schiphol Trade Park in het hart van de Metropoolregio een eigen op- en afrit van de A4, een 10-minuten vrachtverbinding met Schiphol en een NS-station. Dat leg je als ondernemer niet zelf aan. Je kunt wel je medewerkers stimuleren om de spits te mijden en duurzamer te reizen. Maar er blijven dingen die je als ondernemers beter samen kunt organiseren, zoals de laatste kilometers met een pendelbusje of een deelfiets. Dit doen we in samenwerking met Groot Schiphol Bereikbaar.” 

Deel dit stuk

Meer nieuws

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief