Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023

“Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit. En daar zijn we trots op.” Bordjes vertellen iets over de biodiversiteit die te vinden is langs waterpartijen, taluds en bomenrijen op het businesspark. Een prachtig resultaat door goede samenwerking tussen alle partijen. Een officiële opening kan dan ook niet uitblijven waarbij o.a. wethouder mw. M. Ruigrok van de gemeente Haarlemmermeer en gedeputeerde mw. E. Rommel aanwezig zullen zijn.

Het lunchrondje: dé remedie tegen de middagdip
Stichting Parkmanagement Schipholregio heeft in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland het lunchrondje en de bloemrijke paden ontwikkeld. Samen met hovenier Boogaart is er maatwerk geleverd en zijn er voor de biodiversiteit bijen- en vlindervriendelijke kruiden- en bloemenmengsels geplant. “Tussen de middag even twintig minuten rondlopen tussen het groen draagt bij aan werkplezier, vitaliteit en de productiviteit en daarbij leidt vergroening tot een aantrekkelijker vestigingsklimaat op het businesspark”, aldus Dorita. “Het is erg prettig recreëren op het rond het park.”  

Parkeerregime komt verkeersveiligheid ten goede
De opening liet even op zich wachten, omdat men tegelijkertijd het in januari 2023 uitgerolde parkeerregime met de genodigden wil evalueren. Het doel van dit parkeerregime is de parkeeroverlast door langdurig geparkeerde vrachtwagens een halt toeroepen en de doorstroming bevorderen. Op 1 januari 2023 is het parkeerverbod ingegaan, waarbij het parkeren voor vrachtwagens nu wordt gereguleerd door de combinatie van betaald parkeren in de daarvoor aangewezen wachtvakken en een vergunningensysteem.

Deel dit stuk

Meer nieuws

De Burendag 2023: Trends en beleid in duurzame mobiliteit

Maandag 25 september vond de Groot Schiphol Bereikbaar Burendag plaats in Pharos Hoofddorp. Het was een geslaagde dag waar de buren uit...

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief