Schiphol en Hely starten nieuw deelfietsprogramma met 150 deelfietsen op Schiphol-Oost 

Medewerkers op Schiphol-Oost kunnen vanaf vandaag gratis gebruikmaken van nieuwe deelfietsen. In samenwerking met Hely start Schiphol een nieuw deelfietsprogramma met 150 deelfietsen die beschikbaar zijn in vijf centrale fietsstallingen. Schiphol stimuleert het gebruik van fietsen als duurzaam en gezond vervoersmiddel en moedigt medewerkers aan om de fiets te gebruiken voor korte afstanden op de luchthaven.  

“De nieuwe deelfietsen zijn ideaal om snel naar een afspraak in een ander gebouw te gaan, tijdens de lunch een broodje te halen of om verder te reizen vanaf de bushalte. We hopen dat veel medewerkers veelvuldig gebruik zullen maken van de fietsen, als alternatief voor de auto. Dat draagt een steentje bij aan onze doelstelling om ook het verkeer van, naar en op de luchthaven te verduurzamen.“ – Richard Emmerink, Directeur Strategy & Airport Planning bij Schiphol.

De deelfietsen van Hely zijn gedurende de introductiefase van zes maanden gratis te gebruiken voor de medewerkers van bedrijven die gevestigd zijn op Schiphol-Oost. De bedrijven kunnen zich aanmelden via www.hely.com/schiphol voor een bedrijfsaccount. Vervolgens kunnen de medewerkers zich eenvoudig aanmelden via de Hely-app. Er zijn vijf centrale stallingen waar medewerkers de fietsen kunnen ophalen en terugbrengen: 

  • Schiphol Knooppunt Noord 
  • Bushalte Canadaweg 
  • Bushalte Knooppunt Oost 
  • Bushalte Southern Crossstraat (Technisch Areaal Oost) 
  • Bushalte Zuideinde (Technisch Areaal Oost) 

Uit een eerdere pilot met deelfietsen blijkt dat medewerkers de fietsen graag gebruiken als vervoersmiddel voor de afstanden op het Schipholterrein, tussen terminal, kantoren en parkeerplaatsen. De introductie van Hely deelfietsen is een volgende stap richting een permanente deelfietsvoorziening op de luchthaven.  

Duurzaam deelvervoer Hely

Hely is opgericht door PON & NS om mobiliteit te verduurzamen, de leefbaarheid in steden te verbeteren en reizigers flexibiliteit te bieden. Hierbij richt Hely zich niet op één specifiek vervoermiddel, maar biedt zij alle soorten deelvervoer aan via één app zoals e-bikes, elektrische deelauto’s en elektrische bakfietsen. Het doel is om het gebruik van duurzaam deelvervoer net zo eenvoudig en toegankelijk te maken als het gebruik van een eigen fiets of auto. Maandelijks worden er op de ruim 100 Hely Hubs in Nederland tienduizenden ritten gemaakt.

Met de opening van deze eerste vijf hubs, faciliteren Hely en Schiphol ruim 100 werkgevers en hun medewerkers op Schiphol Oost om gezond, snel en eenvoudig de last mile naar hun bestemming af te leggen of tussen kantoren te reizen. 

Meer fietsverkeer 

Schiphol zet zich in voor meer woon-werkverkeer met de fiets, omdat het bijdraagt aan de vitaliteit van medewerkers en het een duurzaam vervoersmiddel is. Zo wordt er gewerkt aan goede routes en voorzieningen voor fietsers naar de luchthaven, waaronder snelfietsroutes, fietsstallingen met zonnepanelen en een Fietsservicepunt. Daarnaast stimuleert Schiphol het gebruik van fietsen onder het eigen personeel, door het fietsplan en een vergoeding per gefietste kilometer. 

Deel dit stuk

Meer nieuws

Groot Schiphol Bereikbaar draagt stokje over aan Breikers per 1 januari 2024

“Na een periode van vijf jaar draagt het Groot Schiphol Bereikbaar-team het initiatief over aan Breikers. In de afgelopen jaren hebben we...

De Burendag 2023: Trends en beleid in duurzame mobiliteit

Maandag 25 september vond de Groot Schiphol Bereikbaar Burendag plaats in Pharos Hoofddorp. Het was een geslaagde dag waar de buren uit...

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief