Terugblik: derde panelbijeenkomst

“Meer doen, minder denken”, “mogelijkheden” en “energie om aan de slag te gaan”. Een greep uit de reacties na afloop van het Schiphol Mobility panel dat afgelopen maand plaatsvond. Met een schitterend uitzicht vanaf de 19e verdieping van Pharos trapten we af met een uitleg over de impact van de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit. Daarna gingen deelnemers aan de slag onder begeleiding van creatief facilitator Paul-Peter Fransen.

Knippend en plakkend inzicht in je doelgroep

Panelleden vanuit Gemeente Haarlemmermeer, YoungCapital en AbbVie kregen al knippend en plakkend meer grip op het mobiliteitsgedrag van hun werknemers via een creatieve werkvorm begeleid door Paul-Peter Fransen. Deelnemers werkten aan profielen van specifieke doelgroepen uit hun organisaties. Door een concrete voorstelling te maken van deze personen, werd het gemakkelijker om in hun hoofden te kruipen en beter te begrijpen welke vormen van mobiliteit aansluiten bij zijn of haar behoeften. Vanuit dit inzicht werd het makkelijker om na te denken over manieren waarop zij tot duurzame mobiliteitskeuzes kunnen worden aangezet.

Doelstellingen

We sloten het panel af met concrete acties. Panelleden gaan aan slag met hun eigen doelstellingen. Ook werd er nagedacht over het volgende panel. Mogelijke onderwerpen die werden aangedragen: hoe maken we CO2 minder abstract? Hoe stimuleren we fietsen binnen onze organisatie? Daar praten we graag over verder bij het volgende panel in juni!

Sluit ook aan

We danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid. Ook een keer meedoen? Meld je aan via info@grootschipholbereikbaar.nl

Deel dit stuk

Meer nieuws

Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief