Werkzaamheden station Schiphol Airport weer van start

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol door aannemer BAM Infra Civiel. ProRail vervangt de hellingbanen naar het perronniveau voor vaste trappen. Deze werkzaamheden lopen door tot het voorjaar van 2024. Het spoor in de Schipholspoortunnel is verouderd en toe aan vernieuwing. Tot 2028 maakt ProRail de spoorinfrastructuur van de Schipholspoortunnel klaar voor de komende veertig jaar.

Meerdere treinvrije periodes

Om de werkzaamheden in een tunnel uit te voeren zijn meerdere ‘treinvrije periodes’ nodig. Tijdens deze periodes is de treindienst rondom Schiphol aangepast, zodat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen uitvoeren. Dit najaar zijn er zes gepland, en ook begin 2024 zullen we werk uitvoeren.

In de week van 2 tot 8 oktober en daarna het weekend van 14 en 15 oktober is een deel de tunnelbuizen van station Schiphol Airport buiten gebruik. Treinen kunnen dan drukker zijn, ze gaan minder vaak en vertrekken soms op een ander perron. Plan vooraf je reis in via de NS reisplanner en houd rekening met een vertraging tussen de 10 en 30 minuten. 

De werkzaamheden kunnen ook hinder geven. Reizigers die hinder willen melden kunnen dat doen via de QR-code die te vinden is op de wanden van de boxen (rookcompartimenten) die om de roltrappen zijn geplaatst om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Wat gaat er gebeuren?

In beide tunnelbuizen worden sporen en dwarsliggers vernieuwd. De sporen langs de perrons worden verhoogd zodat de trein-instap op gelijke hoogte van het perron komt te liggen. Hiervoor gebruiken we een innovatief balkenspoor, wat een langere levensduur heeft en daarom minder onderhoud behoeft. Tegelijk worden de hellingbanen op het station vervangen door vaste trappen. Dit doen wij om ruimte te creëren op perronniveau om de te verwachte reizigersgroei op te vangen.

Reis je dit najaar van of naar Schiphol? Plan dan van tevoren je reis via de NS-reisplanner.

Deel dit stuk

Meer nieuws

De Burendag 2023: Trends en beleid in duurzame mobiliteit

Maandag 25 september vond de Groot Schiphol Bereikbaar Burendag plaats in Pharos Hoofddorp. Het was een geslaagde dag waar de buren uit...
Logo SADC

Officiële opening ‘groen ommetje’ en bloemrijke paden op Schiphol-Rijk

Haarlem, 13 september 2023 “Toch wel een plechtig moment!” vertelt parkmanager Dorita Megens. “Het eerste groene lunchrondje van Schiphol is een feit....

Kom naar de Groot Schiphol Burendag op 25 september 

Hoe goed ken jij je buren? En weet je wat zij bijdragen aan een beter bereikbaar Groot Schiphol? Kom op maandag 25...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief